Bosch Beton

Sterk staaltje maatwerk voor Bosch Beton in Barneveld

Maatwerk? Meijer Hekwerken doet het graag en goed. Bijvoorbeeld voor Bosch Beton in Barneveld. Vanwege het extreem brede transport dat er regelmatig aan- en afrijdt, wilde Bosch Beton  graag een extreem brede schuifpoort, zónder hinderlijke geleiders op de rijbaan. En dat is gelukt!

Bosch Beton is in West-Europa marktleider op het gebied van advies, engineering, productie en verkoop van prefab keerwanden. In juni 2019 opende het bedrijf in Barneveld haar nieuwe state-of-the-art fabriek, op een perceel van circa 13 hectare. Het pand is zeer duurzaam en voldoet zelfs aan het hoogst mogelijke duurzaamheids oplevercertificaat: BREEAM-NL Outstanding.

Spijlenhekwerk op keerwanden
Directielid Gerard van den Bosch: “Een aanvullende eis was een hekwerk van 2 meter hoogte. We kozen rondom het terrein voor een spijlenhekwerk in de kleur antraciet. Dit past goed bij het pand. Een deel van het hekwerk plaatste Meijer Hekwerken op keerwanden. Ze maakten hiervoor speciale steunen. Die keerwanden waren nodig vanwege de hoogteverschillen van ons opslagterrein. En omdat we een zichtlocatie hebben aan de A1, is ons specialisme daarmee direct goed zichtbaar.”

Huzarenstukje
De constructie van de schuifpoort is een huzarenstukje. Gerard: “Het was voor ons belangrijk dat die poort geen belemmering zou vormen in onze bedrijfsvoering. Als alternatief voor geleiders tussen de rijbanen in, ontwikkelde Meijer Hekwerken speciale geleiders aan weerszijden van de ingang. Ook voerde het bedrijf het hekwerk van de poort stijver uit. Een goede oplossing die prima werkt.”

Engineering, productie en plaatsing
“We kozen voor Meijer Hekwerken omdat zij de engineering, de productie en de plaatsing van de hekwerken zelf uitvoert. Bovendien zit Meijer Hekwerken in de buurt. Ze werkten en leverden daardoor snel en goed. Belangrijk, want er zat nogal wat druk op het project. Al met al is Meijer Hekwerken een partij die ik aanbeveel, zeker bij grotere industriële toepassingen.”

Terug naar overzicht