Recreatiepark De Rimboe & De Woeste Hoogte

Zwijntjes-werend hekwerk doet zijn werk

Het gaat goed met het wilde zwijn. Voor sommigen een beetje té goed. Naar schatting zijn er maar liefst 5.000 zwijnen op de Veluwe. Om het park te beschermen tegen vooral de kleine zwijntjes, liet recreatiepark De Rimboe & De Woeste Hoogte in Hoenderloo rondom een zwijnwerend hek plaatsen. Met veel succes, meldt receptioniste Romy van Lambalgen.

Het recreatiepark ligt op een prachtige locatie midden op de Veluwe. Het is een heerlijke plek voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. Romy: “In 2017 nam ons familiebedrijf Van Lambalgen de vakantieparken over. We maakten er één geheel van zodat het lijkt dat het één park is met eenzelfde sfeer. We voerden allerlei vernieuwingen door. Rond de parken stonden al hekken, maar de zwijntjes kropen daar makkelijk onderdoor. We namen contact op met Meijer Hekwerken, die eerder al naar tevredenheid een hekwerk had geplaatst voor Van Lambalgen Speciaal Transport.”

Nooit meer overlast
Meijer Hekwerken adviseerde ons om aan de voorzijde van het park gaashekwerk en een aantal doorgangen met een wildrooster te plaatsen. Daarnaast adviseerden ze ons looppoorten voor mensen met een hond. De honden hoeven dus niet over het wildrooster.” Aan de andere kant van het park kwam een dubbelstaafmathekwerk. Romy: “Meijer plaatste het hekwerk in de grond, zodat de zwijntjes er niet onderdoor kunnen. We hebben vrijwel nooit meer last van zwijntjes. Heel soms schiet er nog ééntje tussendoor. Het hekwerk ziet er ook netjes uit. De groene kleur past mooi bij de natuurlijke omgeving.”

Terug naar overzicht